top of page

BÁRCSAK MINDEN REGGEL ÍGY KEZDŐDNE...

Nomen est omen. Megesik, hogy naponta többször is megkérdezitek, hogy „Olyan otthonos ez a hely, mit jelent a neve?” Ilyenkor csak elmosolyodunk, és szerényen zsebre tesszük a bókot, hiszen az Á la Maison pontosan ezt jelenti: otthon, otthonos. És, hogy mi tesz egy otthont még meghittebbé? Természetesen egy csodálatosan megterített asztal!

„2014-ben, amikor megnyitottuk testvéremmel, Zöldhegyi Nándorral, az első kis, 20-25 férőhelyes éttermünket, még szinte alig volt kifejezetten reggelizős hely a belvárosban.” – emlékszik vissza Zöldhegyi Andrea, az Á la Maison éttermek megálmodója, lelke és tulajdonosa, a kezdetekre. „Szerettünk volna egy éttermet, ahol a vendégek kényelmesen, jó hangulatban indíthatják a napjukat. Az alapokkal kezdtünk, az első kínálatunk a Croque Madam, a Croque monsieur, illetve, természetesen az azóta védjegyünkké vált Egg Benedict voltak. A tökéletes angol muffin receptjét magunk kísérleteztük ki, azóta is itt készül az étteremben házilag.”

 

Az akkor még egészen kicsike Á la Maison rövid időn belül nagyon népszerű lett, és nem kellett sok idő, hogy kinőjük a pici üzlethelyiséget. Végül a Szervita téren találtuk meg a végső otthonunkat, ahol azóta is csodálatosan érezzük magunkat.

Szeretettel várunk, reggelire, brunchra, ebédre! Az adagokat pedig ne úgy képzeljétek el, mint egy fine dining étteremben. Egy Egg Benedict például bőven kitart ebédig is, de semmi gond! Ha már nálunk ragadtatok, bátran válasszatok reggelit ebédre is, vagy válogassatok szezonális Séf ajánlataink közül! Próbáljatok ki például egy Flat Avokádó Toastot, vagy egy Libamájas Benedictet Edami sajttal és lilahagyma lekvárral!

 

Nagyon jó érzés, hogy egyre többen ránk találtok, illetve az is, ha újra és újra már ismerős arcokat köszönthetünk. Egy francia úriembertől kapott bók foglalja talán össze a legjobban, hogy milyen hangulatot álmodtunk meg valójában az Á la Maisonnak: azt mondta, olyan otthonosan érezte magát, illetve az ízek is olyanok voltak, mintha a nagymamájához ment volna látogatóba.

bottom of page